Voor ouders – Behandeling bij Kinderpsycholoog Leeuwarden

Als opvoeder kun je je soms behoorlijk onzeker voelen. Zelfs al heb je het idee dat alles goed gaat met je kind, vlak voor dat tien-minuten-gesprek krijg je het toch een beetje warm. Laat staan als je vermoed dat er iets speelt bij je kind.

Wil je meer weten over het soort klachten en vragen, kijk dan hier. Want op deze pagina wil ik het graag alleen even over jou of jullie hebben.

Weten wat er speelt

In de eerste plaats neemt een kinderpsycholoog jullie gevoelens van onmacht en onzekerheid weg. Door duidelijkheid te geven in wat er nu echt aan de hand is. Door je zoon of dochter verder te helpen. Maar ook door jullie te helpen je kind te helpen.

Kinderpsycholoog Leeuwarden – je bent betrokken bij het proces

Behandelingen van kinderen en jongeren zijn bijzonder omdat we eigenlijk met zijn drieën zijn: de opvoeder, het kind, de psycholoog. Waarschijnlijk zou je het liefst bij elke behandeling zijn. Dat kan niet. Daarom houden we je goed op de hoogte van wat er gebeurt, wat de ontwikkelingen zijn en wat de vervolgstappen volgens ons zullen zijn.

Speciaal over scheiden

Ook al lijkt het vandaag de dag de gewoonste zaak van de wereld, een scheiding valt altijd zwaar. Als jullie moeizaam met elkaar omgaan helemaal, maar ook als de scheiding op een volwassen manier verloopt kan je kind met klachten achterblijven.

Elk kind reageert anders: sommige vallen terug in ontwikkeling (plassen in bed weer bijvoorbeeld), anderen trekken zich terug of worden somber. Je doet er goed aan vinger aan de pols te houden en de zaken niet op zijn beloop te laten; waar normaal gesproken ‘even aankijken wat er gebeurt’ heel verstandig is, is dat nu zeer zeker Niet het geval.

Even praktisch: als jullie gescheiden zijn heb ik van jullie allebei toestemming nodig om jullie zoon of dochter te behandelen.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Bel of mail naar kinderpraktijk Kinderpsycholoog Leeuwarden ter attentie van Lilian Ramdien.